Museum Sky of Hope heropent in Fort bij Asperen

Het Tweede Wereldoorlogs- en vliegeniersmuseum Sky of Hope zal haar deuren met ingang van seizoen 2024 openen in het torenfort van Fort bij Asperen. Het museum sluit daarmee haar deuren binnen Fort Vuren en heropent op een andere, unieke locatie binnen de gemeente West-Betuwe.

,,De nieuwe exploitatie binnen Fort Vuren bood helaas geen ruimte meer voor ons als museum, maar wij zijn blij met de nieuwe locatie Fort bij Asperen”, aldus Sky of Hope-voorzitter Peter den Tek. Sky of Hope zal binnen het torenfort op de eerste verdieping een ruime bezetting krijgen en ter aanvulling dienen op het verhaal van Fort bij Asperen zelf. ,,Het mooie is dat de komst van het museum naadloos op ons verhaal aansluit: van ons verhaal van de Waterlinies tot en met hun verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog”, concludeert Fort bij Asperen-exploitant Marc Satijn.

SKY OF HOPE
Op 10 mei 2017 werd Sky of Hope in Fort Vuren geopend door mr. Pieter van Vollenhoven en laat het museum sindsdien in beeld en geluid de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Rivierengebied zien, met focus op de luchtoorlog. ,,Aan de hand van persoonlijke spullen en foto- filmbeelden worden de verhalen in het museum verteld en krijgen deze helden een gezicht”, vertelt Sky of Hope-secretaris Marjan van Ooijen.

TORENFORT
Voor Fort bij Asperen is de komst van het museum een mooie aanwinst. ,,Jaarlijks bezoeken al vele geïnteresseerden ons torenfort om op een laagdrempelige wijze kennis te maken met het torenfort en de verhalen rondom de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De samenwerking met Sky of Hope zal de beleving van de bezoekers zeker ten goede komen, mede doordat Fort bij Asperen hiermee deel zal gaan uitmaken van de zogenaamde WO2 Herinneringsroute van Sky of Hope”, aldus Satijn, die doelt op een unieke route door de regio, die de locaties aandoet waar vliegtuigen zijn neergekomen.

HEROPENING
De verhuizing van Sky of Hope zal nog wel wat voeten in de aarde hebben, waardoor de opening wordt geschat op medio juni. ,,Alles moet nog worden verhuisd en worden opgebouwd: van alle unieke uniformen tot alle grote, bijzondere objecten”, stelt Den Tek. Fort bij Asperen zelf zal haar deuren al openen vanaf zaterdag 20 april, tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed. Wanneer de deuren van Sky of Hope definitief openen in Fort bij Asperen, zal kenbaar worden gemaakt via www.fortbijasperen.nl en www.egvl.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *