Powered by Smartsupp
Fort bij Asperen
  • Welkom
  • Restaurant
    • Ons team
    • Menukaart
    • Drankenkaart
    • Arrangementen
    • Werken bij…
    • Reserveren
  • Torenfort
    • UNESCO
    • Educatie
    • Tickets & entree
    • Groepsrondleiding
    • FAQ
    • 3D-Expo
  • Activiteiten & Teambuilding
  • Vergaderen
  • Trouwen
  • Verblijf in de regio
  • Reserveren
  • Contact
    • Contact
    • In de media
  • Zoek
  • Menu

Onze menukaart

De menukaart van Fort bij Asperen is veelzijdig! Van lunch tot een weekenddiner en van appelgebak tot heerlijke bittergarnituren en borrelplanken.

Let op: vanaf 8 personen vragen wij u bij zowel lunch als diner drie keuzes te maken van de kaart, of te kiezen voor onze deelplank/chef’s table. 

Gezellig lunchen?
Zaterdag dineren?
Gewoon lekker borrelen?

Lunchgerechten

Te bestellen t/m 16 uur

Lunchgerechten

Keuze uit brood of een bagel

  • Carpaccio
    16
    Rundvlees | Rode ui | Truffelmayonaise | Geraspte Reypenaer XO | Zonnebloempitjes
  • Filet Americain á La Fort
    16
    Filet Americain | Frisse Augurkmayonaise | Rode Ui | Bosui | Zonnebloempitjes
  • Tonijnsalade
    17
    Huisgemaakte Tonijnsalade | Komkommer | Tomaat | Avocado
  • Eiersalade | Feta (v)
    14
    Feta | Sla | Huisgemaakte Eiersalade | Piccalilly | Tomaat | Komkommer
  • Geitenkaas (v)
    14.5
    Geitenkaas | Honing | Walnoot | Rucola
  • Rundvleeskroketten (VN)
    11.5
    Brood | 2 kroketten van de Heeren van Loosdrecht | Mosterdmayonaise
Warme lunchgerechten
  • Brood Limburgs Zuurvlees
    19.5
    Zuurvlees | Schiacciata Romana | Friet
  • Naanbrood Pesto - Walnoot (VN)
    14
    Pesto | Tomaat | Ui | Paprika | Honing | Walnoten
  • Vegan Javaanse Sate (vn)
    17.5
    Vegan Javaanse Sate | Naanbrood | Sriracha Mayo
  • Indonesische Rending
    19.5
    Rendang | Friet | Salade | Pappadum
  • Loaded Fries (v)
    8
    Friet | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Rucola
    (Extra Pulled Chicken: + 4  Limburg Zuurvlees + 4)
Soep & salades
  • Soep van het moment (v)
    9.5
    Vegetarische soep met huisgemaakte toast
  • Salade Geitenkaas (v)
    16
    Gerijpte Geitenkaas | Rucola | Honing  | Rode Ui | Zonnebloempitjes | Walnoot
  • Salade Burrata
    18
    Burrata di Bufala | Tomaat | Olijfoli  | Balsamico | Rode ui | Zonnebloempitjes
    (Speck di Asiago + 2)
  • Salade Carpaccio
    17
    Rundvlees | Rode ui | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Zonnebloempitjes
  • Salade Tonijn
    18
    Huisgemaakte Tonijnsalade | Komkommer  | Tomaat | Avocado
  • Zomersalade (v)
    16
    Feta | Sla | Huisgemaakte Eiersalade | Piccalilly | Tomaat | Komkommer
  • Vegan Salade (vn)
    16,5
    Vegan Feta | Gerookte Rode Biet | Walnoot | Gerookte Bietjesaus
Warme panini
  • Panini kaas (v)
    8.5
  • Panini ham / kaas
    10
  • Panini Pulled Chicken
    13
    Pulled Chicken | BBQ-saus | Kaas
  • Panini Geitenkaas (v)
    13
    Geitenkaas | Honing | Walnoot

Lunch Deelplanken

Te bestellen t/m 16 uur – Minimaal 2 personen

Deelplank Zomer

Een plank met:

– Zuurvlees
– Aspergekroketjes
– Soep van het moment
– Frisse salade
– Friet

19.5 p.p.

Deelplank Asperen

Een plank met:

– Brood Carpaccio
– Rundvleeskroketten
– Frisse Salade
– Soep van het moment

16 p.p.

Deelplank Acquoy

Een plank met:

– Brood Geitenkaas
– Vegan Groentekroket
– Frisse Salade
– Soep van het moment

16.5 p.p.

Zaterdagdiner

Op zaterdag te bestellen van 17.30 t/m 21 uur.Het restaurant is uiteraard langer open!

Voorgerechten
  • Combi van Rundercarpaccio
    15
    Carpaccio | Gerookte Carpaccio | Truffelmayonaise | Reypenaer XO
  • Plank Charcutterie
    15
    Diverse Italiaanse vleeswaren | Toast
  • Vistrio
    15
    Huisgemaakte Tonijnsalade | Paling | Gerookte Zalm | Toast
  • Soep van de week
    9
    Vraag de bediening naar de soep van de week
  • Italiaanse Burrata
    16
    Burrata | Tomaten | Italiaanse Olijfolie | Rucola (+ Speck di Asiago +2)
  • Dry Aged Gerookte Biet Carpaccio
    16
    Dry Aged Gerookte Rode Biet | ‘Bietje’saus | Geitenkaasbrûlée (vegan mogelijk)
Hoofdgerechten

Standaard geserveerd met friet en groenten

  • Kalfsentrecôte
    36
    Blanke Kalfsentrecôte | Dragon
  • Australische Runderbavette
    36
    Australische Runderbavette | Remouladesaus
  • Spareribs (ca. 850 gr)
    27
    Gemarineerde Spareribs | Salade
  • Doradefilet | Pommes Annette
    31
    Huidgebakken Doradefilet | Pommes Annette | Beurre Blanc Knoflook
  • Vis van het Moment
    27
    Vraag onze bediening om de vangst van het moment
  • Tortelloni Erwt-Sjalot
    25
    Tortelloni Erwt-Sjalot | Roodlof | Kastanjechampignons
  • Vegan Javaanse Saté
    25
    Vegan Javaanse Saté | Satésaus | Papadum
Desserts
  • Haagse Hopjestaart
    8
    Haagse Hopjestaart | Appelcompote | IJs
  • Kaasplank (5 soorten)
    15
    Een assortiment Hollandse en Franse Kazen
  • Crème brûlée
    8
    Crème Brûlée | IJs
  • Dame Blanche
    8
    Dame Blanche | Smeltende Chocoladebol | Vanilleijs
  • Hangop | Sinaasappel | Merengue
    9
  • Espresso Tamarinde of Espresso Martini
    13
Voor kids

Voor de ‘kleine’ eter hebben wij een keuzemenu, ALTIJD met frietjes!

  • Yakitori Kipspiesjes
    11
  • Frikandel
    7.5
  • Kroket
    7.5
  • Kip Popcorn
    11
  • Frikandel & Kroket
    9
  • Kinderijs | Verrassingbeker
    6.5
    Kinderijs | Twee bolletjes ijs | Verrassingsbeker om mee te nemen

Chef’s Table (zaterdag 17.30 – 21 uur)

Minimaal 2 personen | Per tafel te bestellen

Geef uw avond uit handen en laat onze chef uw tafel voorzien van diverse heerlijke gerechten!
De gerechten bestaan altijd uit een combinatie van vlees, vis en vegetarisch.

1 gang

Laat uw tafel vullen met diverse heerlijke warme hoofdgerechten.
Standaard geserveerd met friet en groenten.

32 p.p.

2 gangen

Wij vullen uw tafel verdeeld over twee rondes: voor- en hoofdgerechten.
Standaard geserveerd met friet en groenten

43 p.p.

3 gangen

Lekker lang tafelen met drie gangen aan gerechten op tafel: voorgerechten, hoofdgerechten en diverse desserts!
Standaard geserveerd met friet en groenten.

49 p.p.

Borrelkaart

In de winter bij het haardvuur of in de zomer op ons ruime terras

Voor bij de borrel
  • Borrelbrood met dips (v)
    7
  • Nacho’s Pulled Chicken
    12.5
    Pulled Chicken | Kaas | Huisgemaakte nachosaus
  • Vriendenplank
    20
    Diverse kazen | Vleeswaren | Olijven | Nootjes
  • Borrelplank XXL
    18.5 p.p.
    Friet | Iberico Ribfingers | Yakitorispiezen | Brood | Dips
    Gefrituurde garnalen | Kazen | Vleeswaren | Olijven | Nootjes
  • Plank Charcuterie
    18.5
    Versgesneden Italiaanse en Franse vleeswaren | Olijven | Gerookte amandelen | Toast
  • Olijven & nootjes (VN)
    5
  • Kaasplank (5 kazen) (v)
    15
    Vijf bijzondere Hollandse en internationale kazen
  • Loaded Fries (v)
    8
    Friet | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Rucola
    (Pulled Chicken: + 4 Limburg Zuurvlees + 4)
Bittergarnituren
  • Rundvleesbitterballen
    7.5 - 12 - 16
    Heeren van Loosdrecht | Mosterdmayonaise |  per 5, 8 of 12 stuks
  • Madammekes 6 st.
    9
    Heeren van Loosdrecht | Kaas | Beenham
  • Groentemannekes (6 st) (vn)
    9.5
    Heeren van Loosdrecht | Groentekroketje
  • Trio van Bitterballen
    9 - 12.5
    Madammekes | Rundvleesbitterbal | Groentebitterbal |  per 6 of 9 stuks
  • KaasCroquantjes (6 st) (v)
    8
    Krokante Kaasstengels van de Heeren van Loosdrecht
  • Waterlanders (6 st)
    10
    Rivierkreeftkroketjes van de Heeren van Loosdrecht
  • Aspergekroketjes (6 st)
    10
    Heeren van Loosdrecht | Aspergekroketjes

Scroll naar bovenzijde