Mijn naam is Ricky, aangenaam! Al jong geïnteresseerd te zijn in de kokswereld werd het mij als jonge dame van 17 jaar in de jaren 1985-1990 niet makkelijk gemaakt. Immers ‘het’ restaurant-koken -en met name bij de Franse keukens- was destijds veelal toebedeeld aan de mannen. Met mijn talent en na een goede basiservaring en creativiteit die ik in verschillende restaurants heb opgedaan, was ik 26 jaar toen ik mijzelf had opgewerkt van Sous-chef tot Chef-kok in een restaurant op hoog niveau, gelegen in het mooie plaatsje Maasland.
De kriebels kwamen en twee jaar later ging mijn eigen Frans-georiënteerde restaurant open in het Limburgse Sittard. Mijn hart ligt bij de Franse keuken; dat is wat ik het liefste doe. Maar, ik vind het enig om nieuwe smaakjes te creëren vooral dáár waar de wensen van mijn gasten liggen. Met nog eens zes jaar ondernemer te zijn geweest in het buitenland ben ik inmiddels een ware allrounder!
Door mijn nuchtere rechttoe rechtaan mentaliteit kon ik mijzelf ontplooien in waar ik voor stond. Die karaktertrek vind je dan ook terug in mijn gerechten. Sterk punt van mij is dat ook bij (grote en kleine) groepen en partijen de kwaliteit gelijk moet zijn aan een à la carte gerecht. Maar bovenal: als je roeping in gastvrije horeca ligt, dan wil je dat de prijs in evenwicht staat tot de kwaliteit.
Privé?….. ben ik een schat zegt mijn vriend. 😉