Fort bij Asperen van start met winterrondleidingen

Met een warme winterjas aan het unieke gebied rondom Fort bij Asperen verkennen. Vanaf nu is het mogelijk tijdens de zondagse winterrondleidingen op en rond het fortterrein in Acquoy. Vrijwilligers nemen iedere zondag geïnteresseerden mee naar de zogenaamde Waaiersluis, het forteiland, de loopgraven en de omliggende kazematten. ,,Warm aankleden dus!”, aldus vrijwilliger Kees Kerver.

Het torenfort van Fort bij Asperen is in de winterperiode – tot 26 april – gesloten in verband met het verblijf van vleermuizen. ,,Maar de omgeving van het Torenfort is haast net zo uniek. Daarom laten wij geïnteresseerden graag kennis maken met het gebied rondom het forteiland, omdat daar een mooie geschiedenis te vinden is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie”, zo concludeert eigenaar Pieter Smit.

TICKETS
De rondleidingen worden in de winter- en lenteperiode iedere zondag gegeven in de middagen op reservering. ,,Via de website van Fort bij Asperen kunnen geïnteresseerden tickets kopen voor de rondleiding, die in 1 tot anderhalf uur de omliggende geschiedenis van Fort bij Asperen vertelt. Helaas kunnen wij het fort zelf nog niet in, maar dat maakt de rondleiding niet minder interessant!”, aldus Kerver.

KINDEREN
Vanaf 26 februari zijn de rondleidingen wekelijks te boeken via de website, waar ook ‘speciale rondleidingen’ te vinden zijn. ,,Zo komt er spoedig ook een unieke kinderrondleiding, waar op speelse manier via een mega-ganzenbord kennis wordt gemaakt met de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie”, aldus de vrijwilligers, die ook vanaf de opening van het torenfort -na 26 april- rondleidingen zullen gaan geven door de binnenzijde van het torenfort.

Tickets voor de rondleiding zijn te koop via www.fortbijasperen.nl en kosten vijf euro voor volwassenen en drie euro voor kinderen. Het torenfort van Fort bij Asperen zal vanaf 26 april weer gratis te bezoeken zijn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *