3D Fototentoonstelling opent op Fort bij Asperen

Het is een bijzondere kennismaking met verschillende waterwerken uit de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op vrijdag 2 september 13.00 uur opent wethouder Rutger van Stappershoef op Fort bij Asperen de 3D fototentoonstelling ‘De Hollandse Waterlinies door een andere bril’: 24 foto’s op panelen die met een 3D-bril een unieke en realistische weergave geven van de tot Unesco Werelderfgoed behorende bouwwerken.

Na de opening door Van Stappershoef zal de expositie de hele maand September gratis te bezoeken zijn. ,,Deze bijzondere expositie past volledig in het nieuwe concept van Fort bij Asperen: bezoekers op een laagdrempelige, leuke manier kennis laten maken met het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie”, aldus exploitanten Erik van Mill, Pieter Smit en Marc Satijn. Volgens het drietal zorgen de begeleidende verhalen bij de foto’s er voor dat bezoekers de Hollandse Waterlinies nog beter leren kennen.

EXPOSITIE
In de tentoonstelling wordt het unieke watermanagementsysteem van de Stelling van Amsterdam én de Nieuwe Hollandse Waterlinie getoond. Met de hulp van een gratis 3D-bril krijgt de bezoeker een ruimtelijk en realistisch beeld van de panelen die op de eerste verdieping van het fort tentoon worden gesteld. Bij iedere foto is een begeleidend verhaal te vinden, verzorgd door het Kenniscentrum Waterlinies.

Naast de expositie is ook het torenfort nog steeds gratis te bezoeken, waar onder andere diverse unieke films, een door vrijwilligers gemaakte maquette en een mooi uitzicht over de regio te bewonderen vallen. ,,De maand september is dan ook direct de laatste maand om het fort te bezoeken, want vanaf 1 oktober sluit het torenfort de deuren in verband met vleermuizen. Dan is enkel de horeca nog geopend”, aldus de exploitanten.

GRATIS
De opening door Wethouder Van Stappershoef is op vrijdag 2 september 13.00 uur. Daarna is de tentoonstelling de hele maand september van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur gratis te bezoeken in het Torenfort

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *