Powered by Smartsupp
Fort bij Asperen
  • Welkom
  • Restaurant
    • Ons team
    • Menukaart
    • Drankenkaart
    • Arrangementen
    • Werken bij…
    • Reserveren
  • Torenfort
    • UNESCO
    • Educatie
    • Tickets & entree
    • Groepsrondleiding
    • FAQ
    • 3D-Expo
  • Activiteiten & Teambuilding
  • Vergaderen
  • Trouwen
  • Verblijf in de regio
  • Reserveren
  • Contact
    • Contact
    • In de media
  • Kerst
  • Zoek
  • Menu

Onze menukaart

De menukaart van Fort bij Asperen is veelzijdig! Van lunch tot een weekenddiner en van appelgebak tot heerlijke bittergarnituren en borrelplanken.

Let op: vanaf 8 personen vragen wij u bij zowel lunch als diner drie keuzes te maken van de kaart, of te kiezen voor onze deelplank/chef’s table. 

Gezellig lunchen?
Zaterdag dineren?
Gewoon lekker borrelen?

Lunchgerechten

Te bestellen t/m 16 uur

Lunchgerechten

Keuze uit brood of een bagel

  • Carpaccio
    17
    Rundvlees | Rode ui | Truffelmayonaise | Geraspte Reypenaer XO | Zonnebloempitjes
  • Speck di Asiago
    16
    Speck di Asiago | Frisse Augurkmayonaise | Ingelegde Rode Ui | Truffelcrumble | Rucola
  • Schiacciata Gerookte Zalm
    18
    Schiacciata Romana | Gerookte Zalm | Kruidenroomkaas  | Rucola | Pestomayonaise
  • Pestospread | Oude Kaas (v)
    14
    Pestospread | Sla | Oude Kaas | Tomaat | Komkommer
  • Hummus | Brie (v)
    15
    Tomatenhummus | Brie | Walnoot | Rucola
  • Rundvleeskroketten (VN)
    11.5
    Brood | 2 kroketten van de Heeren van Loosdrecht | Mosterdmayonaise
Warme lunchgerechten
  • Naanbrood Pesto - Walnoot (VN)
    15
    Pesto | Tomaat | Ui | Paprika | Honing | Walnoten
  • Naanbrood Brie - Hummus (v)
    16
    Tomatenhummus | Brie de Meaux | Honing | Walnoten
  • Naanbrood Feta | Paddenstoelen (v)
    16
    Tomatenhummus | Paddenstoelen | Feta (vn mogelijk)
  • Hertengoulash
    24.5
    Goulash van Hert | Friet | Salade
  • Loaded Fries (v)
    10
    Friet | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Rucola
    (Pulled Chicken: + 5 Hertengoulash + 5)
Soep & salades
  • Soep van het moment (v)
    9.5
    Vegetarische soep met huisgemaakte toast
  • Salade Brie de Meaux (v)
    17
    Brie de Meaux | Rucola | Honing | Rode Ui | Zonnebloempitjes | Walnoot
  • Salade Carpaccio
    18
    Rundvlees | Rode ui | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Zonnebloempitjes
  • Salade Grookte Zalm
    18
    Gerookte Zalm | Kruidenroomkaas | Tomaat | Komkommer | Pestomayonaise
  • Wintersalade
    17
    Speck di Asiago | Frisse Augurkmayonaise | Ingelegde Rode Ui | Truffelcrumble | Tomaat
  • Vegan Bietensalade (vn)
    17
    Vegan Feta | Gerookte Rode Biet | Walnoot | Gerookte Bietjesaus
Warme panini
  • Panini kaas (v)
    9
  • Panini ham / kaas
    11
  • Panini Pulled Chicken
    13
    Pulled Chicken | BBQ-saus | Kaas
  • Panini Brie de Meaux (v)
    13
    Brie de Meaux | Honing | Walnoot
Voor de kids
  • Friet
    5
  • Friet met snack
    8
    Frikandel, Kroket, Yakitorispiezen of Kippopcorn

Lunch Deelplanken

Te bestellen t/m 16 uur – Minimaal 2 personen

Deelplank Winter

Een plank met:

Hertengoulash
Zuurvleeskroketjes
Soep van het moment
Salade
Friet

20 p.p.

Deelplank Asperen

Een plank met:

Brood Carpaccio
Rundvleeskroketten
Salade
Soep van het moment

18 p.p.

Deelplank Acquoy

Een plank met:

Brood Hummus-Brie
Vegan Groentekroket
Salade
Soep van het moment

18 p.p.

Zaterdagdiner

Op zaterdag te bestellen van 17.30 t/m 21 uur.Het restaurant is uiteraard langer open!

Voorgerechten
  • Combi van Rundercarpaccio
    16
    Carpaccio | Gerookte Carpaccio | Truffelmayonaise | Reypenaer XO
  • Plank Charcutterie
    16
    Diverse Italiaanse vleeswaren | Toast
  • Zalmtompouce
    15
    Gerookte Zalm | Gekarameliseerde Bladerdeeg | Pestomayo | Avocado
  • Soep van de week
    9
    Vraag de bediening naar de soep van de week
  • Tartaar Bospaddenstoelen (v)
    16
    Tartaar van Bospaddenstoelen | Pesto Spread | Geroosterde Ui
  • Speck di Asiago | Geitenkaas | Gele Biet
    15
    Speck di Asiago | Gele Biet | Geitenkaasbrûlée (vega mogelijk)
Hoofdgerechten

Standaard geserveerd met friet en groenten

  • Runder Entrecôte
    34
    Zuid-Amerikaanse Runder-entrecôte | Remouladesaus
  • Hertenbiefstuk
    35
    Hertenbiefstuk | Kruidensaus | Aardappeltaartje | Paddenstoelen
  • Duo van Eend
    36
    Geconfijte Eendenbout | Eendenborstfilet | Kweepeer
  • Kabeljauwfilet
    30
    Kabeljauwfilet | Amandel-olijvencrumble | Geroosterde tomaatjes
  • Vis van het Moment
    27
    Vraag onze bediening om de vangst van het moment
  • Tortelloni Paddenstoel-Truffel
    25
    Tortelloni Paddenstoel-Truffel | Roodlof | Bundelzwam
  • Vegan Knolselderijsteak
    29
    Knolselderijsteak | Pesto | Papadum | Gefermenteerde groenten
Desserts
  • Tarte Tartin Appel
    9
    Tarte Tatin Pur Beurre | Vanillieijs
  • Kaasplank (5 soorten)
    15
    Een assortiment Hollandse en Franse Kazen
  • Crème brûlée
    8
    Crème Brûlée | IJs
  • Maanzaad-Kaneel parfait | Perencompote
    8
  • Gemarineerde Ananas | Appelroomijs | Amandel
    9
  • Espresso Tamarinde of Espresso Martini
    13
Voor kids

Voor de ‘kleine’ eter hebben wij een keuzemenu, ALTIJD met frietjes!

  • Friet & Yakitori Kipspiesjes
    12
  • Friet & Frikandel
    8
  • Friet & Kroket
    8
  • Friet & Kippopcorn
    11
  • Friet & Frikandel & Kroket
    10
  • Kinderijs | Verrassingbeker
    8
    Kinderijs | Twee bolletjes ijs | Verrassingsbeker om mee te nemen

Chef’s Table (zaterdag 17.30 – 21 uur)

Minimaal 2 personen | Per tafel te bestellen

Geef uw avond uit handen en laat onze chef uw tafel voorzien van diverse heerlijke gerechten!
De gerechten bestaan altijd uit een combinatie van vlees, vis en vegetarisch.

1 gang

Laat uw tafel vullen met diverse heerlijke warme hoofdgerechten.
Standaard geserveerd met friet en groenten.

33 p.p.

2 gangen

Wij vullen uw tafel verdeeld over twee rondes: voor- en hoofdgerechten.
Standaard geserveerd met friet en groenten

44 p.p.

3 gangen

Lekker lang tafelen met drie gangen aan gerechten op tafel: voorgerechten, hoofdgerechten en diverse desserts!
Standaard geserveerd met friet en groenten.

49 p.p.

Borrelkaart

In de winter bij het haardvuur of in de zomer op ons ruime terras

Voor bij de borrel
  • Borrelbrood met dips (v)
    8
  • Nacho’s Pulled Chicken
    14
    Pulled Chicken | Kaas | Huisgemaakte nachosaus
  • Vriendenplank
    20
    Diverse kazen | Vleeswaren | Olijven | Nootjes
  • Borrelplank XXL
    19 p.p.
    Friet | Iberico Ribfingers | Yakitorispiezen | Brood | Dips
    Crunchy Gamba’s | 2 kazen | 2 vleeswaren | Olijven | Nootje
  • Plank Charcuterie
    20
    Coppa di Parma | Speck di Asiago | Pata Negra Iberico | Olijven | Scrocchi Toast
  • Olijven & nootjes (VN)
    6
  • Kaasplank (5 kazen) (v)
    15
    Vijf bijzondere Hollandse en internationale kazen
  • Loaded Fries (v)
    10
    Friet | Truffelmayonaise | Reypenaer XO Reserve | Rucola
    (Pulled Chicken: + 5 Hertengoulash + 5)
Bittergarnituren
  • Rundvleesbitterballen
    7.5 - 12 - 16
    Heeren van Loosdrecht | Mosterdmayonaise |  per 5, 8 of 12 stuks
  • Madammekes 6 st.
    9.5
    Heeren van Loosdrecht | Kaas | Beenham
  • Groentemannekes (6 st) (vn)
    9.5
    Heeren van Loosdrecht | Groentekroketje
  • Trio van Bitterballen
    9.5 - 13
    Madammekes | Rundvleesbitterbal | Groentebitterbal |  per 6 of 9 stuks
  • KaasCroquantjes (6 st) (v)
    8
    Krokante Kaasstengels van de Heeren van Loosdrecht
  • Waterlanders (6 st)
    12.5
    Rivierkreeftkroketjes van de Heeren van Loosdrecht
  • Zuurvleeskroketjes (6 st)
    9
    Heeren van Loosdrecht | Zuurvleeskroketjes
Scroll naar bovenzijde